Snart har vi video på sidoomslag

Video på sidoomslag Facebook testar en ny funktion

Ni har säkert märkt att det dyker upp mer och mer videor i Facebook flöde. Facebook har verkligen börjat fokusera på videoinnehåll på senaste tiden, och det är inte så konstigt, det ger mer likes, kommentarer och engagemang. Många företagare har förstått vikten av rörliga medier och den uppmärksamhet till deras tjänster och produkter som video kan skapa.

Facebook har inte stannat här! Nu är det bekräftat- vi får video på sidoomslag. Facebook testar möjligheten för sidor att ladda upp videoklipp på omslaget där vi brukade ladda upp bilder.

Funktionen i tidig testning

Facebook säger: ”funktionen i tidig testning, men vi förväntar oss att rulla ut det i större utsträckning snart. Vi uppskattar ditt tålamod och stöd när vi förbättrar den här funktionen för att snart få fram cover-video.”

Hur kul som helst!

We’re always looking for ways to help businesses create more engaging experiences and drive more rich experiences for their audiences. To do this, we’re testing the ability for pages to upload a cover video as the page cover.

Facebook

Hur kommer det funka?

Att ladda upp en video kommer att funka exakt på samma sätt som att ladda upp en vanlig omslagsbild. Man trycker på foto/kamera symbol och laddar upp en video.  Facebook föreslår att video ska ha samma format som omslagsbilder 820 x 312 pixlar, och kan vara 20-90 sekunder långa.

Videon ska börja spela automatiskt när någon besöker sidan. I det nedre högra hörnet finns det en knapp/symbol för att slå på och av ljudet, precis som i alla videoklipp som finns i Facebook flöde.

video på sidoomslag Facebook
Jag testade…

Jag skapade en kort video i rätt format 820 x 312, mp4-fil och väntade tills videosymbol dök upp på min sida i omslaget. Det tog lite tid, jag var tvungen uppdatera webbläsare några gånger.

Det gick bra att ladda upp video och jag fick välja thumbnail, ungefär som det funkar på Youtube. Sen var det bara att trycka på knappen publicera.

Tyvärr fick jag inte det funka direkt, jag tror att det beror på att funktionen som sagt i testfasen och inte alla sidor har behörighet. Jag tog kontakt med Facebook för att undersöka hur får jag det funka. Nu väntar jag på svaret!

Mer videoinnehåll på Facebook

Videor på Facebook är en het trend och ”konsumeras” av Facebook-användare mer gärna än vanliga inlägg! Mediebruset är enorm, men video har kraft att slå genom. En 30 sekunders video kan säga mycket mer än inlägg på 30 ord! Därför är det smart att satsa på att skapa filmer för att marknadsföra sig.

En reklamfilm kan dock låta som en dyr historia, speciell för ett litet företag, men det behöver inte vara! Det finns rätt många prisvärda tjänster, samt billiga verktyg på nätet som man kan använda för att skapa en kort film. Det finns en del gratis också.

I nästa inlägg

I nästa artikel ska jag ge lite tips om hur man med enkla medel kan skapa videoinnehåll och hur den kan användas för marknadsföring.

2017-06-11T13:00:41+00:00 juni 10th, 2017|digital marknadsföring, facebook, marknadsföringstips, webbbabbel|