Editorial Calendar för smartare innehållsmarknadsföring

ECalenderEditorial calendar är ett planerings verktyg som hjälper dig att arbeta strategisk med din digitala marknadsföring och innehållsmarknadsföring.

Med hjälp av EC får du ett bra överblick över hela året och kan ha koll på vad som ska göras och när nyhetsbrev ska skickas iväg. Samt för du bra koll på vilka distrubutionskanaler som du använder och vilka ger mest avkastning. Du sparar tid och jobbar strategiskt!

Jag har skrivit om hur du kan planera nyhetsbrev och blogg med enkla fyra steg. Men du kan använda samma metod och verktyg för att planera mycket annat. Till exempel om du vill skapa digitala kurser, freebies, videotutorials, m.m och ska planera distribution av innehåll enligt viss tidsplan.

 

Idea Planner 

Bra idéer brukar inte komma till dig när du sätter sig ner vid skrivbord. Oftast är det ganska tvärt om! Man får skrivkramp och kreativitet är i botten. Min Idea Planner använder jag för att skriva idéer när de kommer till mig! Det kan vara när som helst och var som helst.  Bäst att skriva ner dem innan man glömmer. Ladda ner och skriv ut också min Idea Planner. Du kan lägga den till i din A5 formats almanacka/business calendar/ filofax/organiser. Det är två sidor på en A4 sida som du skriver ut, klipper, gör hål i och sätter in i din organiser.

Nu bjuder jag på de mallarna jag har skapat för egen användning.

Jag har förberett fyra PDF -filer som du kan ladda ner och skriva ut.

  1. Tvåstegs Editorial Calendar för hela året och för månader och veckor.
  2. Tutorial till Editorial Calendar
  3. Idea Planner
  4. Idea Planner i A4 format

Ladda ner, print och njut!

Filer för nedladdning

2016-10-23T13:21:22+00:00 september 20th, 2015|digital marknadsföring, epost marknadsföring, freebie|