5 tips för en säljande hemsida

5 tips för en säljande hemsida

När du bygger din webbplats är det värt att tänka på vad du vill förmedla, vad ditt företag står för.  Genom att göra ett bra grundarbete kan din webbplats bli en stark kommunikations-, och marknadsföringskanal för att förmedla ditt företags värdegrund, och som kan stärka ditt varumärke och öka din trovärdighet.

webbdesign_byggaAnvändarbarhet och struktur.

Att ha en bra uppbyggt webbplats är viktigt både för dig och för din kund. Tänk på att ha en enkel navigering och överskådligt innehåll, så din kund kan orientera sig lätt.  Glöm inte att publicera dina kontaktuppgifter.  Mobilanpassa din sida! (Vet ni att det är mer än 65 procent av alla svenskar använder en smartmobil och 31 procent en surfplatta?! Källa: .SE:s rapport Svenskarna och internet 2013, http://www.soi2013.se)

Design

Hemsidan är ditt företags ansikte utåt. Tänk lite extra på vilka bilder du använder – Vad dessa förmedlar? Kan de tolkas på olika sätt? Hur vill du dem ska tolkas?
Lyft ditt kärnvärde, budskap och innehåll genom design! Var konsekvent med vilka färger du väljer, vilken typsnitt och bilder du använder. Detta skapar igenkänning och spelar en stor roll i företags varumärkesbyggande. Följ ditt företags grafiska profil i allt du gör: webb, annonser, trycksaker och produktförpackningen.

Innehåll

Skriv inte alldeles för långa texter, ingen orka läsa dessa. Men skriv inte för kort heller – se till att du har ett relevant innehåll. Dela av med sig, bjud på kunskap! Uppdatera dina referenser på hemsida för att bygga förtroende. Lägg till dina kunders och samarbetspartners logotyper och länka gärna till deras sidor.

Uppdatering

Skriv blogg och dela information som kan vara intressant för dina kunder. Orkar du inte blogga? – Dela kortare nyheter eller om du jobbar med sociala mediemarknadsförong visa din Twitter eller Facebook-flöde så din sida ser levande ut.

Optimering

Sökmotoroptimering är tidskrävande och komplicerad, men det finns vissa saker du kan göra, speciellt om hemsidan är byggt i WordPress. WP erbjuder flera bra SEO-verktyg som du kan installera på din webbplats och börja jobba med sökmotoroptimering.  Se till att du bloggar eller åtminstone uppdaterar nyheter frekvent – när du fyller din hemsida med relevant innehåll kommer din webbplats klättra upp i sökmotorerna. Länkar till din sida från andra sidor ökar din hemsidas rank också. Ett enkelt och bra sätt är att be dina kunder och samarbetspartners länka till din sida från deras webb. Du kan även registrera din webbplats i olika katalogtjänster, så som Eniro eller Infoo.

Här är en lista på några kataloger som du kan registrera din webbplats på

  1. eniro.se
  2. infoo.se
  3. DMOZ – Svenska
  4. SvenskaSajter.com
  5. 1000länkar.com
  6. Svenskalänkar.com
  7. LänkCentrum
  8. 100.nu
  9. Svenska hemsidor
  10. Sajtkatalogen

Observera att olika regler gäller för olika webbkataloger, så var noga med att läsa igenom eventuella regler först.


Ta en GRATIS kurs ”5 steg till en säljande hemsida ”

Under kursen ska du genomföra 5 praktiska övningar som ger dig extra boost innan du skapar din hemsida! 

Du får insikt om:
Hur du sätter mål med hemsida
Vem är din kund
Vad som gör ditt erbjudande unikt
Vad som gör ditt varumärke unikt
Planera utseense

Lycka till!

Varma hälsningar,
Alice PH

2017-06-01T22:45:49+00:00 oktober 23rd, 2014|e-kurs, varumärke, webbdesign, webbexpressen|